Informare privind desfășurarea probei scrise la Limba și literatura română din cadrul examenului de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2020)

Social

La a doua probă scrisă a examenului național de bacalaureat (sesiunea
august – septembrie 2020), proba E).c) – Proba obligatorie a profilului – desfășurată ieri, 25 august, au participat 315 candidați din cei 408 înscriși.
Nu s-au prezentat la examen 93 de candidați, în timp ce 1 candidat a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Niciun candidat nu a avut temperatura peste 37.3 ̊C. Nu s-au înregistrat situații speciale, cum ar fi izolare la domiciliu,spitalizați/carantinați.
Subiectele și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:
 26 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)
 27 august: proba la Limba și literatura maternă –  proba E.b)
Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.
La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).
Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz,
candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi
comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns