Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa a primit acordul pentru utilizarea plasmei în vindecarea pacienţilor cu COVID-19

Social

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa, Gabriel Lazany, a anunţat, pe pagina sa de socializare, că a fost primit acordul pentru utilizarea plasmei recoltate de la donatori vindecaţi de COVID-19 pentru tratamentul pacienţilor cu acelaşi diagnostic, internaţi la Terapie Intensivă.“Prof. Dorel Săndesc – preşedintele comisiei ATI din cadrul Ministerului Sănătăţii, a răspuns azi (duminică – n.r.) solicitării Spitalului Judeţean şi a confirmat acordul comisiei pentru utilizarea plasmei recoltate de la donator vindecat COVID-19 la tratamentul pacienţilor critici din cadrul secţiei ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa”, a scris Lazany pe Facebook.

Potrivit precizărilor făcute de către managerul SJU Bistriţa, la această dată sunt internaţi, la Terapie Intensivă, patru pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, toţi având nevoie de ventilator. De asemenea, la ATI mai sunt alţi cinci pacienţi, suspecţi de infectare cu noul coronavirus.
La începutul săptămânii trecute, la Centrul de Transfuzie Sanguină Bistriţa a fost pus în funcţiune un aparat de plasmafereză de tip “Aurora”, primit cu titlu gratuit pentru o perioadă de 12 luni, cu ajutorul căruia se recoltează plasmă de la pacienţii vindecaţi de COVID-19, după cel puţin 14 zile de la externarea acestora.
Prima donare de plasmă din partea unui astfel de pacient a avut loc pe 5 mai. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns