Interes în creştere pentru testările Covid-19 contra cost, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud

Social

Zece persoane s-au prezentat, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa, pentru a fi testate pentru Covid-19 contra cost – număr dublu faţă de săptămâna trecută, când s-au putut realiza pentru prima dată astfel de teste la cerere, potrivit datelor comunicate AGERPRES de către purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti, Camelia Strungari.

O astfel de testare costă 290 de lei.

Dintre cele opt persoane care au sunat pentru programare săptămâna trecută, trei au ales să nu se mai prezinte pentru prelevarea probelor.

Astfel de testări contra cost pot fi făcute în zilele de marţi şi joi, iar pentru joia aceasta există deja patru persoane care s-au programat.

Numărul persoanelor care apelează la testarea contra cost este mai mic decât capacitatea maximă de prelevare a probelor, care a fost estimată de managerul SJU Bistriţa, Gabriel Lazany, la 60 de probe în două ore.

Testarea contra cost pentru Covid-19 va fi făcută în cadrul laboratorului de biologie moleculară RT-PCR din cadrul spitalului. Recoltarea probelor se face în zilele de marţi şi joi, între orele 10,00 – 12,00, lângă cortul de triaj din curtea SJU Bistriţa, pe baza unei programări prealabile.

Programările pot fi făcute zilnic, de luni până vineri, între orele 08,00 – 12,00, la numerele de telefon anunţate de unitatea spitalicească.

Rezultatele testelor pentru Covid-19 sunt comunicate prin e-mail, în termen de 48 de ore de la recoltare.

Până la această dată, în judeţ au fost confirmate 272 de cazuri de Covid-19, dintre care 156 de persoane s-au vindecat, iar 21 au decedat. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns