Acţiuni de prevenire a răspândirii şi limitare a infectării cu virusul Covid-19, desfăşurate de forţele de ordine în ultimele 24 de ore

Social

– Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud:

Jandarmii continuă acţiunile punctuale pentru prevenirea şi limitarea infectării cu noul Coronavirus cu verificări executate în staţiile de alimentare cu carburanţi, dar şi în magazine şi mijloace de transport în comun. Au fost verificate în total 19 de locaţii, fiind aplicate 21 sancţiuni, astfel: 2 amenzi în valoare de 1.000 de lei şi 19 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, fiind legitimate 41 de persoane.

Pentru a evita creşterea numărului de infectări şi a îmbolnăvirilor, respectaţi cu stricteţe prevederile legale în vigoare pentru protejarea dumneavoastră şi a celor dragi. Jandarmii vă recomandă să respectaţi măsurile emise de către autorităţi, acestea fiind foarte importante pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Şi jandarmii montani Rodna, Piatra-Fîntînele şi Colibiţa execută acţiuni specifice de verificare a societăţilor comerciale existente în aria de competenţă privind respectarea măsurilor stabilite de către autorităţi, respectiv execută acţiuni de patrulare pe traseele frecventate de turişti.

Acţiuni de acest gen vor fi organizate şi în perioada următoare de către jandarmi în misiuni organizate independent, cu celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne dar şi cu alte instituţii cu atribuţii de control.

– Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud:

În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri şi terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul urmărit fiind prevenirea şi limitarea răspândirii virusului Covid 19.

La acţiunile punctuale desfăşurate au participat 33 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali dar şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţiei de Sănătate Publică şi cei de la Protectia Consumatorului.

Astfel, ieri, 8 iulie a.c., au fost verificate 122 de societăţi comerciale, au fost legitimate şi verificate 168 de persoane şi 38 de autovehicule.

În urma controalelor au fost constatate nereguli pentru care au fost aplicate 42 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 22.000 de lei. Din totalul acestora, 19 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 5 pentru nerespectarea HG 984/2005, 3 pentru nerespectarea Legii 61/1991, celelalte fiind abateri la regimul rutier şi de altă natură.

Pentru a evita creşterea numărului de infectări şi a îmbolnăvirilor, respectaţi cu stricteţe măsurile emise, acestea fiind foarte importante pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

Vă rugăm să respectaţi măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică pentru a vă proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur!

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns