2781 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Bistrița-Năsăud s-au înscris la Evaluarea Națională pentru sesiunea 2-27 iunie

Social

Examenul va începe luni, 15 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Miercuri, 17 iunie va avea loc proba la Matematică, iar joi, 18 iunie se desfășoară proba la Limba și literatura maternă.
Primele rezultate vor fi afișate în 22 iunie până la ora 12:00, în centrele naționale.
Contestațiile se pot depune în cursul aceleiași zile, în intervalul orar 14:00-20:00.
Rezultatele finale se vor comunica în 27 iunie.

Probele vor începe la ora 9:00, accesul elevilor în unitățile de învățământ fiind permis până la ora 8:30, pe baza unui document de identitate. Timpul de lucru este de două ore de la momentul distribuirii subiectelor fiecărui elev. Pe durata examenului în toate spațiile școlare se vor respecta reguli stricte de igienă și distanțare socială.

Reamintim că în perioada 2-12 iunie în unitățile de învățământ a avut loc pregătirea elevilor pentru examenul de Evaluare Națională. Din numărul total al elevilor de clasa a VIII-a un procent de aproximativ 86% și-a exprimat intenția de a participa la cursurile de pregătire. Conform centralizării realizate de Inspectoratul Școlar, procentul zilnic de prezență a fost între 85,54% și 87,70% dintre cei înscriși.

La nivelul județului s-au constituit 73 centre de examen și 3 centre zonale de evaluare la Școala Gimnazială Avram Iancu, Școala Gimnazială Nr. 1 și Școala Gimnazială Ștefan cel Mare din Bistrița, în care vor fi evaluate lucrări provenind din alt județ.

O a doua sesiune a Evaluării Naționale pentru elevii care nu pot susține examenul din motive medicale va fi organizată în perioada 29 iunie–1 iulie.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns