A doua tranșă de 156 000 măști de protecție pentru absolvenții claselor a VIII-a și a XII-a a ajuns în județul Bistrița-Năsăud.

Social

Ieri, 9 iunie, Ministerul Educației și Cercetării a trimis în județul nostru a doua tranșă de măști de protecție pentru elevii claselor terminale, cadrele didactice și personalul din unitățile de învățământ.

Reamintim că această perioada se desfășoară pregătirea elevilor pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Consiliile de admnistrație ale unităților școlare au elaborat și aprobat o procedură proprie prin care s-au stabilit modalitățile de desfășurare a activităților, circuitele de intrare și ieșire a elevilor și personalului,modul în care se realizează igienizarea și dezinfecția spațiilor de învățământ, astfel încât procesul didactic să se desfășoare în condiții de siguranță maximă. Un cadru medical realizează zilnic triajul epidemiologic al elevilor și personalului din școală care participă la activități.

Programul de pregătire se desfășoară cu maxim 10 elevi într-o clasă și durează 2 ore pentru elevii de clasa a VIII-a, respectiv 3 ore pentru elevii claselor a XII-a. La finalizarea programului sau, după caz, între schimburi, spațiile școlare sunt dezinfectate.

Măștile vor fi distribuite în zilele următoare pe baza unei planificări realizate de Inspectoratul Școlar.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns