Purtarea măştilor devine obligatorie în Năsăud, începând cu 1 mai

Social

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Năsăud a hotărât, luni, obligativitatea purtării măştilor de protecţie în spaţiile publice începând cu 1 mai, potrivit unui comunicat de presă.

„Începând cu data de 1.05.2020 se instituie pentru toţi cetăţenii oraşului Năsăud, inclusiv localităţile componente Luşca şi Liviu Rebreanu, precum şi pentru cei care tranzitează oraşul măsura obligatorie de purtare a mijloacelor de protecţie a gurii şi a nasului (măşti de protecţie, eşarfe sau alte mijloace de protecţie) în toate spaţiile publice închise şi deschise (mijloace de transport public în comun, instituţii publice, spaţii comerciale, farmacii, pieţe agroalimentare, şantiere, gări, autogări, străzi etc. Administratorii şi deţinătorii locaţiilor menţionate anterior vor interzice accesul cetăţenilor fără mijloacele de protecţie menţionate. Aceştia vor afişa în locuri vizibile obligativitatea cetăţenilor de a respecta măsurile de protecţie instituite”, a precizat primarul oraşului Năsăud, Mircea Romocea.

Măsura stabilită are ca scop limitarea răspândirii noului coronavirus, în special de către persoanele asimptomatice, persoane care nu cunosc că sunt infectate, dar care pot fi purtătoare şi pot răspândi virusul. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns