Managerul SJU Bistriţa-Năsăud se plânge că niciun medic de familie nu vrea să facă gardă în UPU

Social

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, Gabriel Lazany, a declarat că a purtat mai multe discuţii cu medicii de familie din judeţ, dar că niciunul dintre aceştia nu şi-a arătat disponibilitatea de a lucra cu linia de gardă a spitalului în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), pentru cazurile medicale cod alb sau albastru, cu toate că, din punct de vedere financiar, ar fi plătiţi “foarte bine”.

“Noi nu vrem un centru de permanenţă în spital, noi vrem integrarea, conform legii, a medicilor de familie în linia de gardă din UPU a spitalului: ei să vină cu contract de timp parţial pentru gărzi, să lucreze cu linia de gardă a spitalului şi să preia cazurile de cod alb şi albastru, care, în mod normal, s-ar preta pentru medicina de familie. Dacă pacienţii, din varii motive, nu se duc către medicina de familie, vrem să aducem medicii de familie la ei, dar trebuie să găsim deschiderea asta din partea lor. Mai mult decât atât, ei vor fi plătiţi la tarifele de linie de gardă de UPU, deci vor fi plătiţi foarte bine. Nu ştiu de ce au astfel de ezitări. Am fost la mai multe întâlniri cu ei, din păcate nu am primit niciun răspuns afirmativ”, a spus Lazany.

Declaraţia a fost făcută cu ocazia semnării contractului de lucrări în vederea reabilitării termice a secţiei TBC, contract în valoare de 630.000 de euro finanţat cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional.

Potrivit site-ului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud, în judeţ există 135 de medici de familie care au contract cu Casa, dintre care 40 au cabinete în municipiul Bistriţa. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns