5098 persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Bistriţa – Năsăud

Social

În primele 10 luni ale anului 2019, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Bistriţa – Năsăud au fost încadrate în muncă 5098 persoane, dintre care 2483 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referinţă, 1944 au peste 45 de ani, 995 au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 939 au între 25 şi 35 de ani, iar 1220 sunt tineri sub 25 de ani (757 tineri NEET).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1864 provin din mediul urban, iar 3234 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii gimnaziale (1707), urmate de cele cu studii liceale+postliceale (1658). Numărul celor cu studii profesionale este de 988, cei cu studii primare sunt în număr de 382, iar cei cu studii superioare sunt în număr de 363.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Bistriţa – Năsăud, 2053 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele 10 luni ale anului 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 7802 persoane.

Pentru mai multe informaţii despre activitatea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud, puteţi accesa www.ajofmbn.ro.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns