Spitalul Judeţean Bistriţa a suplimentat numărul asistenţilor medicali

Social

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa a luat decizia de a angaja, pe o perioadă de şase luni, un număr de 30 de asistenţi medicali, în plus faţă de cei 23 angajaţi în urma concursului organizat în luna februarie, pentru a putea face faţă în cazul în care epidemia de coronavirus se va extinde.

“De la ultimul concurs, unde am avut scoase 23 de posturi şi 53 de candidaţi admişi – 30 dintre ei fără loc, i-am angajat pe toţi. Deci, toţi cei 53 de candidaţi au fost angajaţi la spital. Am crescut şi dublat personalul la secţia de Boli Infecţioase, la Terapie Intensivă şi în zonele critice. Neam făcut un plan de măsuri în cazul în care se va îmbolnăvi personalul medical”, a declarat managerul SJU Bistriţa, Gabriel Lazany.

El a spus că aceste angajări au crescut cheltuielile de personal cu aproximativ 250.000 lei pe lună şi a cerut guvernanţilor să asigure fondurile necesare pentru spitale, în contextul în care şi preţurile materialelor sanitare şi cele ale biocidelor au explodat, odată cu declanşarea epidemiei de coronavirus.

Gabriel Lazany a afirmat că spitalul din Bistriţa are, în prezent, stocuri de dezinfectant pentru câteva luni, iar cantitatea de măşti de protecţie a fost suplimentată ca urmare a unei donaţii private.

“Stăm foarte bine cu stocurile. În momentul de faţă, avem aproximativ 4,5 tone de dezinfectant pe stoc, deci pentru utilizarea spitalului suntem acoperiţi pe câteva luni de zile. Bineînţeles, în această perioadă şi consumurile sunt mult mai mari, peste normal”, a spus managerul SJU Bistriţa.

O altă măsură luată de spitalul din Bistriţa este angajarea unei firme de securitate care să asigure paza armată atât la intrarea în spital, cât şi la Policlinică, având în vedere că spitalul este deja în carantină din 14 februarie, iar la Policlinică a fost restricţionat numărul persoanelor cărora li se permite accesul simultan în incintă.

În acelaşi timp, managerul SJU Bistriţa a remarcat faptul că numărul persoanelor care se prezintă la UPU a scăzut odată cu apariţia cazurilor de COVID-19 în România, cetăţenii înţelegând că pot fi trataţi şi la medicul de familie sau la centrele medicale de permanenţă. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns