Trimitere ofițer poliție Bistrița Năsăud

Social

În completarea comunicatului nr. 332/VIII/3 din 09 iunie 2020, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului

CRĂCIUNESCU ADRIAN, la data faptelor ofițer de poliție judiciară în cadrul Inspectoratului de poliție al județului Bistrița Năsăud, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– trafic de influență,
– abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
– uzurparea funcției ca infracțiune asimilată celor de corupție.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
1. În data de 30 mai 2020, ofițerul de poliție Crăciunescu Adrian ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000 euro sub pretextul remiterii acesteia unui procuror ce avea în instrumentare un dosar penal în care soțul persoanei respective avea calitatea de parte vătămată.
Concret, inculpatul a promis că va interveni pe lângă magistrat în vederea urgentării soluționării cauzei respective și pentru schimbarea încadrării juridice a faptei cercetate.
La data de 08 iunie 2020, inculpatul a primit de la aceeași persoană suma de 3.000 lei în scopul intervenției promise, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
2. În perioada ianuarie – mai 2020, în contextul instrumentării a două dosare penale, ce-i fuseseră repartizate spre soluționare, inculpatul Crăciunescu Adrian a pretins și primit de la două persoane (subiecții procesuali) suma totală de 4.350 lei sub pretextul că urmează să dispună și să achite două expertize judiciare.
În realitate, banii au fost însușiți de către inculpat.
3. Anterior, înainte de repartizarea unuia dintre cele două dosare și tot pentru efectuarea unei expertize, inculpatul Crăciunescu Adrian solicitat și primit de la o persoană suma de 2.780 lei.
Și de această data, banii au fost însușiți de către inculpat.

Dosarul a fost trimis spre Bistrița Năsăud cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns