Top finantari

Economic

La finalul anului 2019, valoarea sumelor atrase și raportate la numărul de locuitori situează Municipiul Bistrița pe primul loc în clasamentul finanțărilor europene din regiunea Nord-Vest.
Astăzi a fost semnat contractul de finanțare aferent proiectului „Scuar Ghinda”, în valoare totală de 1.094.575,86 lei, din care valoarea fără contribuție proprie este de 674.980,25 lei.
După semnarea acestui contract, Municipiul Bistrița totalizează o valoare de peste 332 milioane lei contractată în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, fapt ce reprezintă o clasare pe primul loc în topul finanțărilor europene în regiunea Nord-Vest, în ceea ce privește valoarea sumelor atrase raportată la numărul de locuitori. În urma semnării acestui contract de finanțare, valoarea sumei contractată de Municipiul Bistrița la data de 23.12.2019, fără contribuție proprie, pe cap de locuitor, este de peste 4.423 lei, ceea ce înseamnă că am depășit toate celelalte orașe din Transilvania de Nord.
În acest moment, clasamentul finanțărilor europene în regiunea Nord-Vest, raportat la valoarea sumelor atrase și numărul de locuitori, se prezintă astfel:

  • Bistrița – 4.423 lei;
  • Oradea – 4.418 lei;
  • Zalău – 3.747 lei;
  • Cluj-Napoca – 3.319 lei;
  • Baia Mare – 1.701 lei;
  • Satu Mare – 1.321 lei.

Faptul că Bistrița ocupă primul loc în acest clasament nu este doar onorant ci, mai mult decât atât, reprezintă o recunoaștere a eforului depus de noi în acești ani.
Chiar dacă, potrivit specialiștilor, explicația ritmurilor diferite de atragere a fondurilor europene este relativ simplă – fiind o chestiune de viziune și resurse umane, munca depusă de un colectiv dedicat și performant este esențială pentru această reușită.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns