Personalul cabinetelor de medicină de familie, testat gratuit pentru COVID-19

Social

Cei peste 140 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud şi asistenţii medicali din cabinetele acestora se pot testa gratuit pentru COVID-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), finanţarea fiind asigurată de Consiliul Judeţean, a anunţat, vineri, conducerea unităţii.

“În urma discuţiilor purtate între Gabriel Lazany, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, şi Dumitru Niculai, preşedintele Asociaţiei Profesionale a Medicilor de Familie Bistriţa-Năsăud, s-a stabilit demararea procedurii de testare COVID-19 a personalului medical – medici şi asistenţi medicali – din cabinetele medicilor de familie din întreg judeţul Bistriţa-Năsăud, în Laboratorul de biologie moleculară RT-PCR al spitalului. Testarea personalului se va face în mod gratuit, finanţarea testelor fiind asigurată de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud”, se arată într-un anunţ postat pe pagina de Facebook a SJU.

Medicii de familie şi asistenţii medicali se pot programa pentru testare telefonic, de luni până vineri, iar recoltarea probelor se va realiza în zilele de marţi şi joi, în incinta SJU Bistriţa, lângă cortul de triaj.

Rezultatele vor fi comunicate prin poşta electronică, în termen de 48 de ore de la recoltare. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns