Buletin de presa 03.07.2020

Social

Situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, astăzi, 03.07.2020, este următoarea:

– 4 persoane în carantină instituţionalizată;

– 1420 persoane în izolare la domiciliu;

– 554 cazuri confirmate de CoVid-19;

– 37 pacienţi externaţi în baza ordinului 555/2020;

– 49 decese,

– 393 persoane vindecate.

Precizări:

– Până în prezent, 45 cadre medicale (doisprezece medici, 33 asistenţi) şi 14 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardier) şi un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 33 au fost declarate vindecate.

– Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bistriţa – Năsăud. Două sunt declarate vindecate.

– Printre pacienţii confirmaţi cu Coronavirus se află şi 22 persoane din cadrul unui Centru pentru vârstnici din judeţul Bistriţa Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari şi bucătăreasa centrului). În urma testării contacţilor persoanelor confirmate, asistenta socială a centrului şi un angajat parte din personalul auxiliar au fost confirmaţi cu CoVid-19. O infirmieră şi trei beneficiari au fost declaraţi vindecaţi, iar nouă beneficiari asimptomatici ai centrului şi asistenta socială au fost externaţi, conform Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 555/2020 modificat şi completat.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află şi un cadru medical şi o persoană parte din personalul auxiliar ale unui alt Centru de asistenţă pentru vârstnici din judeţul Bistriţa-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate.

– 17 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajaţi ai unor agenţi economici din judeţ. Dintre acestea, şapte au fost declarate vindecate, iar una a fost externată în baza Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 555/2020 modificat şi completat.

– Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienţi ai Centrului de dializă Diaverum. Două au fost declarate vindecate.

– Şase persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din judeţ. Cinci dintre acestea au fost declarate vindecate.

– O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administraţiei Finanţelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.

– Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de judeţ sunt poliţişti locali. Toate au fost declarate vindecate.

– Patru persoane sunt poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Toate au fost declarate vindecate.

– O persoană dintre cele confirmate cu Coronavirus este din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean. Aceasta a fost declarată vindecată.

– 10 angajaţi ai ITM Bistriţa-Năsăud au fost confirmaţi pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns